La fugida de ‘youtubers’ a Andorra

/
73 views

El Rubius segurament siga l’influencer més popular d’Espanya, però d’ací a poc no cotitzarà més al país. Com ha admès en un dels seus streams, se n’anirà a Andorra aquest 2021, a més, s’ha queixat d’Hisenda: “Porten tractant-me com a un criminal des del primer dia”

Ell no és l’únic que ha decidit deixar el nostre país a la recerca de millors condicions, ja que alguns dels seus amics i companys de professió ja donaren aquest pas fa temps, alguns com Willyrex, Vegetta, Lolito i TheGrefg.

I no és per menys. Mentre que a Espanya Hisenda es queda prop de la meitat del que guanyen aquests contribuents, Andorra els exigeix ​​només el 10% dels seus ingressos. A més, dins de no res Hisenda rebrà encara més amb la nova pujada de l’IRPF. A més, en el cas d’aquests acabalats joves, anar-se’n és encara més fàcil perquè la seua fortuna la generen gràcies a un ordinador i uns quants gadgets d’última generació. Tot això cap en una maleta.

A Ignacio Ruiz-Jarabo, exdirector de l’Agència Tributària, li sembla prou lògic aquesta fugida de YouTubers i streamers: “És totalment lògic i és el risc de tenir un sistema fiscal tan car” –explica. No obstant això afirma que si ell se n’anara a Andorra, no provocaria a Hisenda anunciant la seua mudança.

Per ser considerat resident fiscal, el requisit principal és estar més de 183 dies en territori andorrà. A més, Andorra exigeix ​​als seus nous veïns “que tinguen una empresa en el seu territori on facturen els seus ingressos, un depòsit de 15.000 euros per si se’n van del país deixant alguns deutes i que tinguen un habitatge, ja siga en propietat o de lloguer”, entre altres aspectes, explica Urgell. “Si es vol residir de veritat, és molt fàcil”, afegeix.

“Que vagen al metge ací, al notari, que paguen amb targeta, que estiguen subscrits a alguna revista, que traguen diners del caixer…”. Qualsevol prova que deixen en territori espanyol, serà rastrejat per Hisenda, avisa Ruiz-Jarabo.

Per a la presidenta de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (AEDAF), Stella Raventós, “Hisenda tirarà pedres contra la seua pròpia teulada si posa èmfasi en els interessos econòmics perquè l’únic que aconseguirà és que els youtubers es desfacen de tot el seu patrimoni ací i aleshores sí que recaptaran 0″. I deixa clar que “Hisenda s’ha d’adaptar a les noves tecnologies i la fiscalitat als youtubers, perquè no pot ser la mateixa que la d’una fàbrica”.

Si aquestes decisions són més o menys ètiques o responsables, és una opinió que cada lector haurà de valorar.

Redactors Juniors

,
close

El més recent

Inseparables

Ens trobem en territoris alemanys l’any 1918, a finals de la Primera Guerra Mundial, concretament en

El piano

Tinc tecles blanques i negres i si vius al carrer de l’Horta de segur que sempre

Terratrèmol a Granada

Diversos terratrèmols amb una magnitud superior als 4,4 graus en l’escala Richter s’han sentit en les darreres