Dificultats de fer classe en plena pandèmia

/
83 views

Portar mascareta o haver de ventilar les classes malgrat el mal temps té més benficis dels que en penses.

Moltes vegades, quan ens preguntem per què és necessari l’ús de la mascareta, o per què hem de mantenir les finestres obertes encara que ploga o la situació meteorològica siga complicada, no ens estem plantejant la reducció de contagis que açò suposa. La ventilació a les aules és molt important ja que el que es pretén al obrir portes i finestres és la condensació d’aerosols a l’ambient.

Què són els aerosols?

Els aerosols són partícules microscòpiques, invisibles per a l’ull humà, que poden quedar hores suspeses a l’aire. També cal mencionar l’existència de les gotícules, unes partícules formades per grups d’uns 1200 aerosols que aterren al sol segons després de ser disparades. Aquestes partícules són les responsables de la fàcil expansió de la Covid-19.

Ambdós tipus són expulsats al parlar, per aquesta raó l’ús d’una mascareta homologada a classe és totalment necessària per aconseguir la menor emissió d’aerosols, la qual cosa reduirà molt més el risc de contagi a les aules. A més a més, s’ha demostrat que l’emissió d’aerosols augmenta notablement quan cridem o quan cantem, pel que s’hauria d’intentar mantenir silenci a les classes.

Per poder frenar l’expansió del coronavirus i tornar a la normalitat, tothom haurà de complir les mesures donades pel centre educatiu malgrat puguen ser molestes en algunes situacions.

Redactor Junior

close

El més recent

Inseparables

Ens trobem en territoris alemanys l’any 1918, a finals de la Primera Guerra Mundial, concretament en

El piano

Tinc tecles blanques i negres i si vius al carrer de l’Horta de segur que sempre

Terratrèmol a Granada

Diversos terratrèmols amb una magnitud superior als 4,4 graus en l’escala Richter s’han sentit en les darreres