Eleccions presidencials als EUA

82 views

El passat 3 de novembre es van celebrar les eleccions presidencials als EUA i, després de 4 dies de recompte de vots, el candidat demòcrata Joe Biden va aconseguir la victòria.

Aquestes eleccions han trencat rècords ja que han sigut en les que més persones han votat. Més de 150 milions de ciutadans nord-americans van exercir el seu dret a vot i uns 100 milions ho van fer mitjançant el vot anticipat.

Aquest procés electoral es realitza mitjançant una elecció indirecta, on els votants emeten els seus vots per una llista de delegats per a una convenció de nominació d’un partit polític, els qui després trien al nominat presidencial del seu partit. A més, es van triar 34 senadors i la totalitat de la Cambra de Representants.

Abans de les votacions es van organitzar una sèrie de debats presidencials televisats entre els dos principals candidats presidencials, així com un de vicepresidents.

Joe Biden, nou president dels EUA

A més d’aquests dos candidats també es van presentar altres com Jo Jorgensen, del partit Llibertari; Howie Hawkins, del Partit Verd; i alguns amb menys vots com Kanye West amb el seu partit acabat de crear anomenat Festa d’Aniversari.

Biden serà la persona de més edat en servir com a President i el primer candidat en 28 anys en derrotar a un president en el càrrec que buscava la reelecció des que Bill Clinton va derrotar George W. Bush el 1992. A més, la seua companya Kamala Harris serà la primera dona, primera persona de color i primera persona d’ascendència asiàtica i del Carib en exercir la vicepresidència. Aquestes són les primeres eleccions en què tots dos candidats principals tenen més de 70 anys d’edat. 

Aquestes eleccions també van trencar rècords de participació, els dos candidats principals van obtenir una xifra superior als 70 milions de vots, convertint-se en els candidats més votats de la història.

Tot i la victòria de Biden, l’actual president, Donald Trump no ha reconegut la seua derrota i l’ha portat als tribunals. S’ha negat a signar els documents necessaris per facilitar el traspàs de poders i facilitar-li els recursos necessaris per a això a l’equip demòcrata.

Redactor Junior

close

El més recent

Inseparables

Ens trobem en territoris alemanys l’any 1918, a finals de la Primera Guerra Mundial, concretament en

El piano

Tinc tecles blanques i negres i si vius al carrer de l’Horta de segur que sempre

Terratrèmol a Granada

Diversos terratrèmols amb una magnitud superior als 4,4 graus en l’escala Richter s’han sentit en les darreres