Mesures de seguretat a l’institut

100 views

L’inici del curs ha començat amb alguns canvis per la pandèmia de la Covid-19. L’ús de la mascareta, la neteja de les taules i la distància social són les mesures principals.

El tema més important és la higiene, els alumnes netegen les taules i les cadires segons entren a les aules, per a desinfectar la zona en què van a treballar, a més de posar-se gel a les mans.

L’ús de la  mascareta és obligatori, excepte en dos moments: a l’hora d’educació física, perquè no es pot respirar bé i no entra el suficient oxigen al cos, i al pati mentre estan esmorzant. Això fa que la distància social siga encara més important en aquest moment.

A l’institut cal guardar una distància social d’1,5 m a l’aula entre taula i taula perquè les mesures de seguretat siguen les correctes a més de per a la prevenció de possibles contagis. Això provoca que els alumnes s’asseuen individualment a la classe, és a dir, que no poden fer tasques grupals. En algunes assignatures, l’alumnat que supera el límit ha d’estar treballant en una altra aula. Però també s’han adaptat algunes classes a l’exterior perquè tots puguen estar junts.

Una altra de les mesures ha estat la de reduir els desplaçaments per l’institut. Per això, a diferència dels anys anteriors, cada grup té una aula assignada (excepte els batxillerats) i només es desplacen en les classes optatives. Per evitar que la gent s’aglomere als passadissos no es poden utilitzar les taquilles. 

A pesar de tots els inconvenients que està causant la pandèmia, l’esforç del centre per fer possible les classes presencials està sent molt gran. Pel que sabem dels alumnes agraeixen poder anar al centre perquè és una forma de no perdre relació amb els companys i companyes, el que fa que no estiguen aïllats a casa.

Elba Simó i Laia Poveda

Redactor Junior

close

El més recent

Inseparables

Ens trobem en territoris alemanys l’any 1918, a finals de la Primera Guerra Mundial, concretament en

El piano

Tinc tecles blanques i negres i si vius al carrer de l’Horta de segur que sempre

Terratrèmol a Granada

Diversos terratrèmols amb una magnitud superior als 4,4 graus en l’escala Richter s’han sentit en les darreres